Παιδικός σταθμός

Σε έναν ξεχωριστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο εκπαίδευσης - στήριξης & φροντίδας του παιδιού, λειτουργεί ο παιδικός σταθμός μας. Ένας ξεχωριστός παιδικός σταθμός στον οποίο καθημερινά απασχολούνται οι 45 λιλιπούτειοι μαθητές μας. Το στολίδι της Κιβωτού του κόσμου έχει ως στόχο την ανακούφιση της  μόνης - μητέρας, ώστε να είναι δυνατή η εργασιακή της απασχόληση. Πρόκειται για μητέρες με πολλές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες και δυστυχώς χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. 

 Στόχος μας οι μητέρες να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να παραμείνουν μαζί με το παιδί, μεγαλώνοντας το με αξιοπρέπεια δίνοντας τους τα εφόδια να αναλάβουν την ευθύνη του γονικού τους ρόλου.

DSC01097.JPG
Ως εκ τούτου η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που βρίσκονται στο παιδικό μας σταθμό είναι από μονογονεϊκές οικογένειες. Με καταρτισμένους παιδαγωγούς γεμάτους αγάπη, δημιουργικότητα και μεράκι, τα μικρότερα μέλη μας απολαμβάνουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γεμάτο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις, εκδρομές και πολιτιστικές επισκέψεις.
Στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργική απασχόληση και η φύλαξη των παιδιών αλλά η εκπαίδευση και η πνευματική καλλιέργειά τους. Το πρόγραμμά μας είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να βοηθά τα παιδιά, με παιγνιώδη ενεργητικό, εξερευνητικό και ευχάριστο τρόπο να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο τον οποίο ζουν.
Οι μαθησιακοί στόχοι είναι υψηλοί, η καλλιέργεια της γλώσσας ανεπτυγμένη και οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί ώστε να αγγίζουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα και με την πορεία του χρόνου, τα παιδιά να εξελίσσονται γνωστικά. Όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται πάντα με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παιδιού.  Οι λιλιπούτειοι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποικίλους επιστημονικούς κλάδους ενδεικτικά: (Γλώσσα, Μαθηματικά, Εικαστικά, Μουσική, Φυσική και Θεατρική Αγωγή) μέσα από τις ποικίλες θεματικές ενότητες που επεξεργάζονται κάθε φορά.  Βασικό μας μέλημα είναι να μεταδίδονται καθημερινά όχι μόνο η επιστημονική γνώση, αλλά και βασικές αξίες της ζωής καθώς και οι αξίες πάνω στις οποίες είναι βασισμένη η ίδια η Κιβωτός του Κόσμου.  Στον παιδικό σταθμό μας τα νήπια αναπτύσσονται ολόπλευρα και οδηγούνται στη γνώση με ενεργητικό και βιωματικό τρόπο. Φυσικά από το πρόγραμμά μας δεν λείπει και το ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την προσχολική ηλικία καθώς μέσα από αυτό, όχι μόνο κατακτούν συνεχώς νέες γνώσεις, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να εξελίσσονται κοινωνικά και συναισθηματικά.

5264_kivotos260508.jpg
Το πρόγραμμά μας ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέσα από την οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων όπως αυτές σε παιδικά θέατρα, μουσεία και βιωματικά πάρκα. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται ακόμα περισσότερο και με ακόμα πιο βιωματικό τρόπο η γνώση που κατέκτησαν τα παιδιά μέσα στην τάξη. 

Σε όλους τους μαθητές μας παρέχεται σίτιση η οποία περιλαμβάνει τα γεύματα της ημέρας από το Πρωινό μέχρι και το Απογευματινό κολατσιό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, κάθε μητέρα όσο βρίσκεται εν ώρα εργασίας ή αναζητά επαγγελματική απασχόληση, ώστε να σταθεί και πάλι στα παιδιά της, ξέρει ότι το παιδί της βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον που του παρέχει όλα τα εφόδια για τη σωστή του ανάπτυξη.

Ο παιδικός σταθμός, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προσεγγίζει όλη αυτή τη δουλειά με επίκεντρο το ίδιο το παιδί.

Τα νήπια δέχονται τα κατάλληλα ερεθίσματα για την ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση τους, πρωτίστως όμως μαθαίνουν ότι οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα είναι ανακάλυψη των μεγάλων… 

Learn about our actions