Οδοντιατρική Μονάδα της Κιβωτού του Κόσμου

Οδοντιατρική Μονάδα της Κιβωτού του Κόσμου

Η έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας στο εθνικό σύστημα υγείας, σε συνδυασμό με την έλλειψη ασφάλισης, στην συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και των μητέρων κι η ανάγκη για οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών μας, οδήγησε τους ανθρώπους της Κιβωτού να οργανώσουν μια ολοκληρωμένη οδοντιατρική μονάδα εντός του κέντρου ημέρας. Στόχος είναι η εφαρμογή της προληπτικής οδοντιατρικής, αλλά και η αντιμετώπιση των οδοντιατρικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία.

Για αρκετό καιρό αναζητούσαμε τον τρόπο… όταν όμως πιστεύεις σε κάτι πολύ, η λύση δεν αργεί να βρεθεί…

Η ιδέα ξεκίνησε από ένα ζευγάρι, το οποίο αντί για δώρα στον γάμο τους, θέλησαν να συγκεντρώσουν χρήματα για έναν σκοπό.

Η επιθυμία τους αυτή να προσφέρουν, συνάντησε την επιθυμία ενός φίλου οδοντιάτρου, και έτσι όπως έρχονται όμορφα οι συγκυρίες, ήρθαν και ενώθηκαν και άλλες επιθυμίες ανθρώπων και έτσι πήρε σάρκα και οστά το όλο εγχείρημα.

Οι εμπνευστές που εργάστηκαν ως και τη περάτωση του έργου, ευχαρίστησαν τον Πάτερ Αντώνιο «που τους επέτρεψε», όπως είπαν « να νιώσουν ευτυχείς, όντας ένας κόκκος άμμου μέσα στο τεράστιο έργο που επιτελείται.»

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που βοήθησαν με ιδιαίτερο ζήλο, επιμονή και υπομονή για την οργάνωση του οδοντιατρείου της Κιβωτού.

Το οδοντιατρείο πλέον λειτουργεί καθημερινά, με έμπειρους εθελοντές οδοντίατρους, οι οποίοι φροντίζουν της στοματική υγιεινή των παιδιών, 

Το οδοντιατρείο της Κιβωτού ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβρη του 2012 και πλέον λειτουργεί καθημερινά με έμπειρους εθελοντές οδοντιάτρους οι οποίοι δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας για την φροντίδα της στοματικής υγιεινής των παιδιών,  στοχεύοντας και χαρίζοντας κυριολεκτικά αστραφτερά χαμόγελα στα παιδιά μας…

Το 2016 αποκτήθηκε και ειδικό όχημα - κινητή οδοντιατρική μονάδα για να χρησιμοποιηθεί για  προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε απομακρυσμένες περιοχές και όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.

Learn about our actions