Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά

Η Κιβωτός του Κόσμου διατηρεί Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών που στόχο έχουν να παρέχουν προστασία, φροντίδα και αγάπη σε παιδιά χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.

Τα Σπίτια μας είναι άρτια στελεχωμένα με ειδικούς παιδαγωγούς, όπου σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους  και ανθρώπους φροντίδας με υπομονή και αγάπη για το παιδί, δημιουργούν το τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για κάθε παιδί που φθάνει στην αγκαλιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Στα σπίτια φιλοξενίας, υποδεχόμαστε κάθε παιδί, του οποίου έχει διαπιστωθεί, ύστερα από κοινωνική έρευνα αλλά και απόφαση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, η ακαταλληλότητα/ανυπαρξία του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Τα αιτήματα φιλοξενίας έρχονται από εισαγγελίες ανηλίκων, Δικαστικές Αρχές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Νοσοκομείων Παίδων, Νομαρχιών, ή και άλλους χώρους προστασίας ανηλίκων.

Κύριο μέλημα όλων μας στην Κιβωτό του Κόσμου είναι να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά, παρέχοντάς τους φροντίδα, προστασία αλλά και τα εφόδια εκείνα που θα τους χαρίσουν μια αξιοπρεπή και συνετή ζωή μεγαλώνοντας. Με σεβασμό και διακριτικότητα, αλλά και με πολλή αγάπη, μαζί με τους παιδαγωγούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την καθημερινή φροντίδα των παιδιών, βρίσκεται συνεχώς ο Πάτερ Αντώνιος. Σαν πνευματικός πατέρας των παιδιών μεριμνά και εκείνος καθημερινά για τη σωστή ανάπτυξή τους, μένοντας δίπλα τους για να τα καθοδηγήσει, να τα συμβουλέψει, να τα παροτρύνει, ώστε τα παιδιά να αισθανθούν ασφαλή και να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους.

Το σπίτι φιλοξενίας των κοριτσιών βρίσκεται στον Πειραιά και λειτουργεί από το 2012.  Σήμερα φιλοξενούνται  εκεί  32  κορίτσια.

Ένα όμορφο τετραώροφο οίκημα  δωρίστηκε στην Κιβωτό από την οικογένεια  Κοντοπούλου εις μνήμην της κόρης τους Δέσποινας ή οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο  με επιθυμία της να δωριστεί το σπίτι για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα παιδιά ακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων. Φοιτούν στα σχολεία της περιοχής, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης κλπ. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ενώ από το πρόγραμμά τους, δεν λείπει το παιχνίδι, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι εκδρομές, οι διακοπές κλπ.

Στα σπίτια φιλοξενίας μας, οι πόροι για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, προέρχονται από ιδιωτική πρωτοβουλία και την προσφορά συνανθρώπων μας, ενώ δεν έχει σχεδιαστεί καμία κρατική επιχορήγηση. Οι προσπάθειές μας, για την συνεχόμενη βελτίωση συνθηκών των παιδιών εντείνονται και η δική σας στήριξη είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Learn about our actions